033 - 247 14 14

033 - 247 14 14

HomeHart van Holland › Nieuws › RECHT UIT HET HART VAN..

RECHT UIT HET HART VAN..

RECHT UIT HET HART VAN..
YANNICKE TER BRUGGE

Hoe ben je zelf ooit bij Hart van Holland terecht gekomen?


De eerste kennismaking met Hart van Holland was via Quality Bookings. Wij leverden al een aantal jaar diverse sprekers & artiesten bij Hart van Holland en in 2014 deden wij een groot evenement bij jullie met onder andere Art Rooijakkers en Niek Boes. Dat evenement was een groot succes! Ondertussen zijn we twee jaar verder en hebben we tal van mooie boekingen voor jullie mogen verzorgen.

Je werkt als accountmanager bij Quality Bookings, wat houdt dat precies in?

Als accountmanager krijg ik de nieuwe aanvragen voor sprekers en artiesten binnen. Samen met de klant kijk ik dan naar de inhoud, de doelgroep en de doelstelling van het evenement en maak een passend voorstel. Verder ga ik soms met de sprekers en artiesten mee naar boekingen en ben ik vaak achter mijn laptop te vinden!

En zo te horen heb je het enorm naar je zin?

Ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik werk al twee jaar met enorm veel plezier bij Quality Bookings en leer iedere dag nieuwe dingen.

Hoe ben je ooit bij Quality Bookings terecht gekomen?

Dat kwam door mijn afstudeerstage. Ik kreeg bij Quality Bookings de kans om mijn scriptie te schrijven. Naast mijn scriptie mocht ik steeds meer aanvragen in behandeling nemen en op het moment van afstuderen waren er genoeg werkzaamheden voor mij waardoor ik kon blijven werken. Deels was het ‘juiste tijd, juiste plaats’, maar ik heb ook héél hard moeten werken om mij te bewijzen.

En uiteindelijk sluit het goed aan op de studie die je gedaan hebt!

Klopt! Ik ben hotel- en eventmanagement gaan studeren aan hogeschool TIO met het idee dat ik dan ooit mijn eigen Bed & Breakfast kon beginnen. Toen mijn studie eenmaal begon, kwam ik er al vrij snel achter dat ik de evenement gerelateerde vakken veel leuker vond dan de vakken die met het hotelwezen te maken hadden. Het idee van een eigen Bed & Breakfast was dus alweer snel verdwenen.

Dus geen stages voor jou bij een Bed & Breakfast?

Nee, absoluut niet! In het eerste jaar vertrok ik voor drie maanden naar Curaçao om daar als stagiair aan de slag te gaan bij Wereldstage. Ik mocht drie maanden genieten van de zon, de zee en het strand en mocht ook nog eens de evenementen voor de studenten op het eiland organiseren. Ik denk dat je het als stagiair slechter kan treffen!

Dat klinkt als een droom. Wilde je niet op het eiland blijven?

Het klinkt heel aantrekkelijk, maar het is gewoon net zo hard werken als hier in Nederland. Daarnaast was ik net begonnen aan mijn studie en vond ik het ook wel weer fijn om terug te komen bij mijn familie en vrienden. Die mis je wel aan de andere kant van de wereld!

Logisch! Daarna wel nog andere stages in het buitenland gelopen of ben je in Nederland gebleven?

Het tweede jaar ben ik in Nederland gebleven en liep ik stage bij Silk-PR, Events & Models in Amsterdam.  Hier mocht ik diverse evenementen organiseren zoals high-end feesten, business fairs en een wellnessbeurs, maar ook fotoshoots, een modeshow en de lancering van de kledinglijn Collection PRC. Inmiddels is dat Tailor & Elbaz geworden.

Je hebt tijdens je stages dus genoeg ervaring op mogen doen in de evenementenbranche. Ging je ook altijd met plezier naar de lessen die met evenementen te maken hadden?

Absoluut! Ik keek echt op tegen mijn docent eventmanagement. Meneer Janssen was (en is nog steeds) een voorbeeld voor mij! Hij runt zelf een goedlopend evenementenbureau en vertelde altijd vol passie over de evenementen en incentives die hij organiseerde. Het leuke is dat hij nu een opdrachtgever is van Quality Bookings!

Van docent naar één van je opdrachtgevers, dat is een mooie wending. Dus binnenkort introduceer jij onze locatie bij meneer Janssen? Wij verzorgen alle voorzieningen voor het evenement en jij de sprekers!

Dat klinkt als een goed idee! Dan kom ik die dag zeker een kijkje nemen!

Wat is je leukste herinnering aan Hart van Holland?

Pasgeleden hebben we bij jullie de opnames voor Quality Bookings TV (het online TV kanaal van Quality Bookings) mogen doen, waarbij we onder andere Annemarie Jorritsma, Onno Hoes, Rob Kamphues en Ramon Beuk hebben geïnterviewd. Hart van Holland zag er weer uit om door een ringetje te halen en dat draagt ontzettend bij aan het eindresultaat van onze video’s! Daarnaast werd er heel goed voor ons gezorgd met koffie en lekkere broodjes waardoor we naast hard werken, ook een hele gezellige dag bij Hart van Holland hebben gehad!

Ik kan mij ook nog wel een evenement bij Hart van Holland herinneren waar jij Joseph Oubelkas bijna de hele avond hebt ondersteund bij het signeren van zijn boeken..

Inderdaad! Met Joseph is het altijd leuk om mee naar de boeking te gaan. Het is prachtig om te zien hoe zijn verhaal de gasten raakt en ontroerd. Mensen staan, soms tot tranen geroerd, in de rij om even met Joseph te praten en ik vind het heel bijzonder om te zien hoe het verhaal van een spreker zoveel mensen kan raken.

Nog andere ‘favorieten’?
Het is natuurlijk altijd leuk en gezellig om met de sprekers en artiesten mee te gaan naar de boekingen. Annemarie van Gaal, Lieke van Lexmond, Kasper van Kooten en Rob Harmeling zijn een aantal van onze sprekers en artiesten waar ik graag mee ga omdat ik veel leer van hun presentaties en de manier waarop zij spreken voor grote groepen!

 

En kunnen wij Yannicke over vijf jaar nog steeds bij de signeertafel van Joseph tegenkomen?

Ik hoop over vijf jaar nog steeds onderdeel uit te mogen maken van het team van Quality Bookings, met af en toe een uitstapje naar onze andere tak. Uiteindelijk wil ik heel graag complete evenementen organiseren, maar op dit moment zijn er voor mij nog zoveel kansen en uitdagingen binnen de sprekers- en artiestenmarkt. Ik leer nog steeds iedere dag en mezelf blijven ontwikkelen vind ik heel belangrijk.

Als je Hart van Holland kort zou moeten omschrijven, hoe zou je dat dan doen?

De gastvrijheid spreekt voor Hart van Holland. Als ik bij jullie binnen kom lopen, voel ik mij direct welkom. Er heerst een hele huiselijke sfeer en dat vind ik bijzonder voor zo’n grote locatie. Daarnaast werken jullie allemaal hard! Tijdens een evenement is niemand te beroerd om een stapje extra te zetten en een ander te helpen als dat nodig is. Jullie doen er werkelijk alles aan om het verblijf van de gasten zo aangenaam mogelijk te maken, maar dit doen jullie ook voor de sprekers. Ik kom zelf graag bij jullie langs, maar ‘mijn’ sprekers en dagvoorzitters ook.

Nog een levensmotto die je met ons zou willen delen?

The only way to do great work, is to love what you do!’. En dat doe ik met de volle 100%!

 

Bijlagen bij RECHT UIT HET HART VAN..

"Namens de organisatie wil ik de hele crew van Hart van Holland heel hartelijk bedanken voor de service en ondersteuning bij ons congres ‘Ruimte voor Gelderland’."

- Congres ‘Ruimte voor Gelderland