033 - 247 14 14

033 - 247 14 14

HomeHart van Holland › Nieuws › RECHT UIT HET HART VAN..

RECHT UIT HET HART VAN..

RECHT UIT HET HART VAN..
HANNA HOGEBOOM

Begonnen als uitzendkracht bij Skanna en nu ons aanspreekpunt voor een groot deel van de uitzendkrachten van Hart van Holland. Hoe is dat zo gelopen?

Ik ben zo’n twee jaar geleden begonnen met werken bij Skanna omdat ik niet precies wist wat ik wilde doen. Door als uitzendkracht aan de slag te gaan, kreeg ik de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende bedrijven en locaties en kon ik direct ervaring opdoen. Daarnaast werd mijn netwerk direct een stuk groter en dat is altijd mooi meegenomen.

En na een tijdje bood Skanna jou de mogelijkheid aan om door te groeien?

Na ongeveer een half jaar werd mij gevraagd of ik planner wilde worden. Als planner werk je deels op de vloer als shiftleader en deels op kantoor. De shiftleader checkt of alle uitzendkrachten op tijd aanwezig zijn, of iedereen de juiste kleding draagt en bereidt iedereen voor op de briefing zodat de eventmanager gelijk van start kan. In principe ontzorgt de shiftleader de eventmanager voor een deel.

En van shiftleader schoof je door naar je huidige functie als vestigingsmanager?

Klopt, vervolgens ben ik vestigingsmanager van Amersfoort geworden!

Als ik de verhalen hier mag geloven, doe jij dat met erg veel plezier?

Ik doe mijn werk met enorm veel plezier. Ik vind het ook altijd extra leuk om bij Hart van Holland langs te gaan omdat dit één van de locaties is waar ik ben begonnen met werken.

Heeft het voordelen voor jou dat je begonnen bent op de vloer?

Het heeft zeker voordelen voor mij, maar ook voor jullie. Door mijn ervaring op de vloer kan ik makkelijker personeel inplannen samen met de eventmanagers. Daarnaast hebben we besloten om de trainingen van de Skanezen bij Hart van Holland te doen. Zo leren ze gelijk het pand kennen, worden ze ingewerkt en staan ze niet op de dag van het evenement blanco in Hart van Holland.

Skanezen?

Ja zo worden onze uitzendkrachten genoemd. Een klant van ons noemde ons personeel Skanezen en dat is er eigenlijk in gebleven. Ondertussen is het een begrip en zegt iedereen het!

Het klinkt net als een benaming voor de inwoners van een dorp of een stad. Je hebt o.a. Amsterdammers, Rotterdammers, Utrechters en nu ook Skanezen! 

Grappig toch! Ik vind het wel leuk klinken.

Hoe was het om in het begin één van de Skanezen te zijn in Hart van Holland?

Dat was enorm leuk! Ik heb toen zoveel geleerd. Toen ik hier voor het eerst aan kwam, was het wel overweldigend. De medewerkers komen via de achterkant het pand binnen en daar lijkt het pand niet zo groot. Als je dan eenmaal binnen bent, dan blijkt het pand toch enorm te zijn. Weet je niet hoe het pand in elkaar steekt, dan vraag je je soms weleens af waar die zaal zich ook alweer bevindt. Mij werd op een gegeven moment gevraagd om stoelen uit de satelietkeuken te halen, maar de enige keuken die ik wist was de gewone keuken. Ik kan je één ding wel vertellen; in een keuken kan je lang zoeken naar stoelen..

Dat kan ik begrijpen. De stoelen uiteindelijk wel kunnen vinden?

Uiteindelijk heb ik de stoelen én ook de juiste zaal terug gevonden!

Hoe is het dan nu om als manager vanuit Skanna rond te lopen?

Bijzonder, maar heel leuk! Ik denk dat het voor de Skanezen ook wel fijn is dat ik op dezelfde manier begonnen ben als zij. Op die manier kan ik ze makkelijker helpen als het nodig is.

Wat is je leukste herinnering aan Hart van Holland?

Nog niet zo lang geleden hebben jullie hier een heel groot evenement in huis gehad van meer dan 3500 gasten. Voor dit evenement hebben wij een groot deel van de uitzendkrachten geleverd. Dat was toch wel erg gaaf. Maar uiteraard niet alleen omdat het zo’n groot evenement was. Er was zoveel te doen en er waren zoveel artiesten dat het ook leuk was om rond te lopen.

Zien wij Hanna over vijf jaar nog steeds rondlopen bij Skanna als onze contactpersoon?

Dat zou zomaar kunnen. Op dit moment ben ik heel blij met mijn baan en ben ik niet op zoek naar iets nieuws. Ik blijf leren en nieuwe dingen ontwikkelen. Daarnaast hebben we nu zes vestigingen en hebben we wekelijks contact met elkaar om alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen. Die interactie met elkaar zorgt ervoor dat mijn werk mij niet gaat vervelen.

Waar zitten de vestigingen van Skanna?

Op dit moment hebben wij vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Antwerpen.

Oh, dus Skanna gaat nu internationaal?

Wij gaan de grens over! De vestiging in Antwerpen hebben wij sinds kort en het
loopt daar heel goed.

Dus geen mogelijkheid voor jou om richting Antwerpen te gaan en daar vestigingsmanager te worden?

Nee, dat gaat hem niet worden. In Antwerpen hebben we een goede vestigingsmanager zitten met een groot netwerk die weet waar de uitzendkrachten te vinden zijn. Ik heb daar helemaal niets te zoeken. Daarnaast is Amersfoort echt mijn plek geworden. Ik blijf dus gewoon in Amersfoort!

Als je Hart van Holland kort moet omschrijven, met welke woorden zou je dat dan doen?

Gastvrij en gezellig! Het team van Hart van Holland denkt heel erg mee met de opdrachtgevers. Er wordt niet afgewacht, maar er wordt juist een stap vooruitgedacht. En wat betreft de gezelligheid, dat heeft echt met het team te maken. De manier waarop iedereen met elkaar omgaat, is heel positief en dat wordt ook overgebracht op de gasten. Ik weet zeker dat de gasten aan het einde van de avond met een glimlach naar huis toe gaan.

Wat is jouw levensmotto?

Zorg ervoor dat je alle dingen in het leven met passie doet. En haal er vooral iets uit. Zodra je er voor jezelf iets uit kan halen en van kan leren dan blijf je groeien. Uiteindelijk is dat allemaal wat we willen, toch?

Bijlagen bij RECHT UIT HET HART VAN..

"Onze complimenten voor het hele team van Hart van Holland"

stersterstersterster

- PensioenAvond Zwitserleven