033 - 247 14 14

033 - 247 14 14

HomeHart van Holland › Nieuws › RECHT UIT HET HART VAN..

RECHT UIT HET HART VAN..

RECHT UIT HET HART VAN..

ANNE-MIEKE VAN DEN HOEVEN

Op 11 april 1997 opende Hart van Holland officieel haar deuren. Jij bent één van de medewerkers van het eerste uur. Hoe kwam je bij Hart van Holland terecht?


Via een klant. Ik werkte destijds bij het evenementen-bureau Rodenbercher in Amsterdam. Één van onze vaste klanten, Inter Access, groeide explosief waardoor we een nieuwe locatie zochten. Hart van Holland was net geopend en paste perfect bij het evenement. Uiteindelijk vond het evenement in januari 1998 plaats. Na het evenement vroeg Paul Biezen, destijds commercieel manager, of ik niet op zoek was naar een andere baan. Zo geschiedde en in april 1998 begon ik bij Hart van Holland.

In welke functie begon je bij Hart van Holland?

Ik begon in de functie van accountmanager. Glenn Martens en Ingrid Saarloos werkten op dat moment als de accountmanagers van Hart van Holland. Omdat Ingrid vanuit Hart van Holland naar de Heerlickheijd van Ermelo ging, zochten ze een nieuwe accountmanager.

Hoe lang heb je uiteindelijk bij Hart van Holland gewerkt?

Ik heb uiteindelijk maar één jaar voor Hart van Holland gewerkt. Daarna ging ik aan de slag bij de Heerlickheijd van Ermelo als salesmanager. Na twee jaar bij de Heerlickheijd van Ermelo werd ik commercieel eindverantwoordelijk voor alle locaties van de Van den Tweel groep. Na acht jaar vond ik het mooi geweest.

En binnen die acht jaar nooit op het punt gestaan om je spullen te pakken en te vertrekken?

Één keer heb ik op het punt gestaan om mijn spullen te pakken en te vertrekken. In die tijd was het zo druk met aanvragen dat wij heel intens met elkaar moesten samenwerken. Wij maakten soms wel dagen van 12 à 13 uur. Die dag had ik met één van mijn collega’s een aanvaring gehad. Door de spanningen en de druk voelde ik mij zo op mijn tenen getrapt dat ik er klaar mee was. Ik heb mijn spullen gepakt, ben naar Paul toe gelopen en heb op staande voet mijn ontslag ingediend. Uiteindelijk ben ik bij de auto tegen gehouden en hebben ze mij kunnen overtuigen om te blijven. Als ze niet achter mij aangekomen waren, was ik in de auto gestapt en nooit meer terug gekomen.

Maar uiteindelijk toch acht mooie jaren bij de Van den Tweel groep gewerkt. Wat is jouw mooiste herinnering aan Hart van Holland?

Dat was het evenement ‘Night of the Proms’ van Inter Access. Dat evenement was zo groots, spectaculair en uitdagend. We hadden drie opbouwdagen nodig, 40 artiesten die op kwamen treden en ga zo maar door. Het kon allemaal niet op. Voor mij is dat wel het meest spectaculaire, heftige en spraakmakende evenement wat ik ooit gedaan heb.

En welk evenement is je grootste nachtmerrie?

Het evenement waar ik echt nachten van wakker heb gelegen, was een uitreiking voor het beste callcenter van een telefoonmaatschappij. Voor die uitreiking stond de maximale opstelling aan ronde tafels in Passe-Partout voor een sitdown dinner. Op iedere tafel stond een bloemstuk met daarin vuurwerkfonteinen. Zodra de winnaar bekend werd gemaakt, zou het vuurwerk afgaan bij de winnende tafel. Voor die vuurwerkfonteinen lag er honderden meters aan draad onder het tapijt. Toen ik ’s middags de Passe-Partout binnen liep, stonden netjes alle tafels ingedekt voor tien personen. En toen sloeg de schrik bij mij toe.

Hoezo?

Op de laatste tekening hadden we tafels voor 8, 10 en 12 personen. Voor een tafel van 12 personen heb je natuurlijk een groter blad nodig dan voor een tafel van 8 personen. Ik riep de jongens van de operatie erbij en wat bleek..zij hadden de laatste tekening nooit gezien!

En toen?

Moesten we alle tafels opnieuw doen, inclusief het aansluiten van het vuurwerk. Maar omdat de draden onder het tapijt lagen, konden we sommige tafels een klein stukje verschuiven, maar dan hield het op. Uiteindelijk stonden sommige tafels zo dicht op elkaar dat de bediening er niet tussendoor kon lopen. Gelukkig heeft de klant het nooit geweten!

Wat ben je na Hart van Holland gaan doen?

Ik heb eerst nog zeven jaar voor de Heerlickheijd van Ermelo en corporate gewerkt en daarna nog drie jaar in de evenementenbranche. Uiteindelijk heb ik besloten om voor mezelf te beginnen en dat is nu alweer zo’n 7 à 8 jaar geleden.

Zelfstandig ondernemer dus?

Ja, ik ben mijn eigen bedrijf in de hospitality branche begonnen, gespecialiseerd in sales & marketing. Dit pas ik toe op vier pijlers: interim, consultancy, coachen en trainen.

En altijd de ambitie gehad om voor jezelf te beginnen?

Nooit. Ik kom van origine uit een ondernemersfamilie, dus ben er mee opgegroeid. Daarnaast heb ik altijd bij familiebedrijven gewerkt en dat voelde dan ook alsof het mijn eigen bedrijf was. Zo werk ik, zo leef ik, zo adem ik en zo doe ik. Dus toen ik bij Hart van Holland werkte, voelde het alsof Hart van Holland mijn bedrijf was. Die drang heb ik ook nooit gehad om echt mijn eigen bedrijf te hebben. Uiteindelijk moest ik van functie veranderen en heb toen een lijst voor mijzelf opgesteld met alle plussen en minnen tussen die functie en een eigen bedrijf beginnen. Daar kwam uit dat het beter was om iets voor mezelf te beginnen en uiteindelijk heb ik het ook zo genoemd: ZELF Project Management.

Naast je eigen bedrijf spreek je af en toe ook bij evenementen. Hoe is dat zo gekomen?

Mensen hebben mij jarenlang gevraagd of ik presentaties wilde geven en ik heb altijd nee gezegd. Dat was niet omdat ik het niet wilde, maar ik durfde het niet. Ik had enorme podiumvrees. Tot augustus vorig jaar. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en probeer uitdagingen te stellen. Anders slaap je in en wordt het saai. Dus toen ik voor de zoveelste keer gevraagd werd, heb ik ja gezegd. De eerste presentatie was voor de G14.

In jouw presentatie bij de G14 heb je het gehad over farmers en hunters. Wat ben jij?

Je zou het niet zeggen, maar ik ben een farmer. Omdat ik zo expressief en outgoing ben en vrij makkelijk contact maak, denkt iedereen dat ik een hunter ben. Maar van origine ben ik echt een farmer.

Als je als coach één tip aan ons moet geven, welke tip zou dat dan zijn?

Blijf dicht bij jezelf en volg je hart. Je moet iets doen wat je echt leuk vindt en met plezier naar je werk gaan.

De laatste vraag; als je Hart van Holland kort moet omschrijven, hoe zou je dat doen?

Alles klopte. We waren vooruitstrevend in wat we deden, ondernemend en met het team vooral gepassioneerd. Zelfs als je ziek was, wilde je nog werken. Bij Hart van Holland werken voelde echt als werken met familie. Het was een geweldig team waarmee ik mooie jaren heb mogen meemaken. Daarom zit Hart van Holland voor altijd in mijn hart.

Bijlagen bij RECHT UIT HET HART VAN..

"...een positieve ervaring, die wij zeker bij anderen aanbevelen...."

stersterstersterster

- Jaarvergadering Imbema Groep