033 - 247 14 14

033 - 247 14 14

HomeHart van Holland › Nieuws › RECHT UIT HET HART VAN..

RECHT UIT HET HART VAN..

RECHT UIT HET HART VAN..
NIEK BOES

Op 14 jarige leeftijd tekende je jouw eerste echte contract. Hoe was dat om als puber een contract te hebben?

Ik wist niet zo goed wat mij overkwam. Ik deed namelijk voor de grap mee met een professionele artiest die stond op te treden. Door vriendjes werd ik aangemoedigd om mee te doen met de show en ik werd uitgenodigd op het podium. Voor mij was het een beetje flauwekul.

 

En ondanks dat je het flauwekul vond, kreeg je na het optreden een contract aangeboden?

Na de show bleef de telefoon thuis maar rinkelen. Mijn ouders werden helemaal knettergek en snapten niet wat er aan de hand was. Ze wisten natuurlijk wel dat ik had opgetreden, maar die hadden niet verwacht dat het zoveel effect zou hebben. Tijdens de show werd mij al om mijn kaartje gevraagd, maar die had ik als veertienjarige nog helemaal niet. En uiteindelijk stonden er organisatiebureaus uit de regio zelfs bij mij voor de deur die riepen dat ik bij hen onder contract moest omdat het anders niks zou worden.

 

En dat deed je?

Nee, mijn moeder zei dat dat niet ging gebeuren. Ik ben uiteindelijk ook nooit exclusief te boeken geweest bij een organisatiebureau. Wij hebben altijd alles zelf gedaan.

 

Jouw moeder regelde alles?

Vanaf mijn veertiende tot mijn achttiende heeft mijn moeder mij altijd overal naar toe gebracht en was er ook altijd bij. Dat was gelijk het ouderlijk toezicht wat ik nodig had als puber. Voor mijn vader en zus was dat wel zielig omdat wij heel vaak met zijn tweeën weg waren. Maar het kwam natuurlijk ook weleens voor dat mijn moeder niet kon en dan werd ik opgehaald door opdrachtgevers. Of dan stuurden ze een taxi.

 

En vanaf je achttiende ben je het zelf gaan doen?

Ja, toen ik officieel volwassen werd, ben ik het zelf gaan doen.

 

Wanneer maakte je voor het eerst kennis met Hart van Holland?

Dat is in de beginperiode van Hart van Holland geweest. Welk evenement ik precies deed, weet ik niet meer, maar dat is wel gelijk één van de meest grappige herinneringen die ik overgehouden heb aan Hart van Holland.

 

Oh vertel?

Achter de barren zijn prachtige open kasten gebouwd en alle plankjes stonden volgestapeld met glazen. Het zag er prachtig uit. Totdat ik ging optreden, toen veranderde het voor het barpersoneel in een show van Willem Ruis. Ik was namelijk de eerste die het pand liet trillen door het geluid en daardoor vielen er één voor één glazen van de plankjes. Omdat het van die gigantische kasten waren, stond het personeel allemaal bij die kasten om de vallende glazen op te vangen.

 

Dus dat is de reden dat wij tegenwoordig geen glazen meer op die planken hebben staan!

Het mooie was ook nog dat ik niet veel later terugkwam voor een show in Hart van Holland en het personeel trots naar mij toe kwam om te vertellen dat ze dit keer geen glazen op de planken hadden staan. Vervolgens begon ik met mijn show en binnen no time hoorde ik weer gerinkel van glas. Wat bleek.. de glazen plankjes waren zo licht dat ze door de trillingen van het geluid van de balkjes trilden en kapot vielen. Tegenwoordig staat er iets op de plankjes om ze op hun plek te houden.

 

Je bent nog steeds regelmatig te gast bij ons. Hoe ervaar jij een optreden bij ons?

Optreden bij jullie is altijd fijn. Als ik bij Hart van Holland kom, weet ik dat alles goed geregeld is, dat ik mijn eigen kleedkamer heb en dat er lekker eten op het menu staat. Jullie hebben niet alleen maar pasta en rijst, maar af en toe ook aardappels, vlees en groente.

 

Als je Hart van Holland in één woord moet omschrijven, met welk woord zou dat dan zijn?

Ik vind het lastig om in één woord precies samen te vatten wat Hart van Holland inhoudt, maar als ik dan moet kiezen, ga ik voor formidabel.

 

Gaan we binnenkort een nieuwe show zien in Hart van Holland?

Ik heb natuurlijk diverse shows die ik doe en ik ben nu wel met iets nieuws bezig. Ik roep al jaren dat ik mijn eigen theatershow wil, maar daar komt wel wat bij kijken. Nog niet zo lang geleden heb ik een aantal nummers geschreven en daar wordt nu muziek voor gemaakt. Er zit dus wel iets aan te komen, maar wanneer precies dat is nog niet bekend.

Je hebt al eens in het Theater gestaan met een kerstshow. Dat deed je samen met Karin Bloemen, Berget Lewis en Richard Groenendijk. Hoe was dat?

Die show was te gek om te doen. Ik kwam Karin vaak tegen bij optredens en we hadden het er weleens over om iets samen te doen. Op een gegeven moment viel er een show uit in het Nieuwe DeLaMar theater en Karin werd gevraagd of zij een show wilde maken voor die periode. Niet lang daarna belde ze mij om te vragen of ik het niet leuk vond om mee te doen. Natuurlijk heb ik direct ja gezegd!

 

En vervolgens stond je drie weken lang in een uitverkocht theater.

Inderdaad. Het was geweldig om te doen! En zeg nou zelf, wie wil er nou niet drie weken in een uitverkocht Nieuw DeLaMar theater staan?

 

Nooit bang geweest om het podium op te gaan?

Iedere artiest heeft in het begin wel een beetje podiumvrees. Dat is niet omdat ik het eng vind, maar ik ben afhankelijk van een aantal dingen waar ik zelf geen invloed op heb. Gelukkig komt dat bijna altijd goed. Maar bang om het podium op te gaan, ben ik niet. Ik geniet iedere keer weer als ik op het podium sta!

Bijlagen bij RECHT UIT HET HART VAN..

"Namens de organisatie wil ik de hele crew van Hart van Holland heel hartelijk bedanken voor de service en ondersteuning bij ons congres ‘Ruimte voor Gelderland’."

- Congres ‘Ruimte voor Gelderland