033 - 247 14 14

033 - 247 14 14

HomeHart van Holland › Nieuws › RECHT UIT HET HART VAN..

RECHT UIT HET HART VAN..

RECHT UIT HET HART VAN..
KIRSTEN VESTER

In mei werk je alweer 9 jaar bij Hart van Holland. Hoe ben je hier ooit terecht gekomen?

Dat kwam door mijn studie. Ik studeerde aan de hotelschool en moest in mijn tweede jaar een stage lopen van twintig weken. Van die twintig weken moest ik er tien in de keuken werken en tien operationeel. Al heel snel was duidelijk dat het werken in de keuken niet voor mij weggelegd was en heb ik uiteindelijk twintig weken operationeel stage gelopen.

 

En na je stage nooit meer weggegaan dus..

Dat wel hoor! Ik heb netjes mijn twintig weken stage afgerond en ben toen verder gegaan met mijn opleiding. Maar tijdens mijn laatste stage kwam ik door omstandigheden thuis te zitten en kon ik mijn stage niet afmaken. Om toch mijn diploma te kunnen halen, moest ik deze uren inhalen. Bij toeval kwam ik in contact met de toenmalige eventmanager en die vroeg of ik interesse had om terug te komen naar Hart van Holland als medewerkster bediening op basis van een 0-uren contract.

Dus toen begonnen met werken in plaats van je studie afmaken?

Nee, ik heb de stage-uren afgemaakt bij Hart van Holland en zo mijn diploma gehaald!

Maar mocht je wel twee keer stage lopen bij hetzelfde bedrijf?

Eigenlijk mocht dat niet van school. Daarom besloten we om mij aan te melden als stagiair van het Golden Tulip Ampt van Nijkerk, maar werkte ik ondertussen mijn uren bij Hart van Holland in de bediening. Alleen op papier zijn het twee verschillende bedrijven, maar in werkelijkheid hoort het natuurlijk allemaal bij elkaar. Met een mooie omweg liep ik dus gewoon twee keer stage bij hetzelfde bedrijf!

Aha! En toen blijven hangen..

Precies! Toen ik eenmaal klaar was ben ik blijven plakken in de bediening en ondertussen zijn we bijna 9 jaar verder. Dit werk verveelt mij nooit. Ieder evenement is anders en dat maakt het zo leuk!

Maar nu heb je wel een andere functie binnen het bedrijf?

Ik groeide van medewerker bediening door naar eerste medewerker bediening en uiteindelijk ben ik partymanager geworden.

In die 9 jaar heb je denk ik genoeg meegemaakt bij Hart van Holland?

Ik heb enorm veel meegemaakt bij Hart van Holland. Ik heb de evenementenbranche meegemaakt in goede tijden, maar ook toen het een enorme tik kreeg door de crisis.

Wat is één van je mooiste of leukste herinneringen van Hart van Holland?

Één van de mooiste herinneringen die ik heb, is toch wel ons personeelsuitje naar Parijs. We hadden een geweldig jaar gedraaid en gingen met al het personeel een weekend naar Parijs. Dat was mij het weekend wel!

Vertel..

Het was een weekend vol gezelligheid, borrels en feesten. Tijdens dat weekend was het ook nog eens EK of WK en speelde Nederland tegen Rusland. Onze toenmalige algemeen directeur had een deel van een kroeg afgehuurd om met zijn allen voetbal te kijken. Helemaal in het oranje uitgedost stapten we in de metro op weg naar de kroeg. Natuurlijk werden we toen door alle Parijzenaren aangekeken alsof we gek waren.

En toen hebben jullie heel Parijs op zijn kop gezet?

We hebben er met elkaar een goed feestje van gemaakt in de kroeg. In het voorste deel van de kroeg bleek een grote groep Russen naar het voetbal te kijken, dus het fanatisme kwam in ons wel naar boven. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd, maar dat heeft de pret zeker niet mogen drukken! Op verschillende plaatsen in de stad waren feestjes. Iedereen koos waar hij of zij naar toe wilde gaan en wij gingen met een klein groepje verder. Ons feestje was toen zo gezellig dat we de laatste metro naar ons hotel misten.

Oeps! Dat werd dus wachten?

We waren allemaal kapot. De avond voor wij naar Parijs gingen, hadden wij nog een evenement bij Hart van Holland en de afbouw duurde zo lang dat we allemaal zonder slaap direct de bus in gingen richting Parijs. Niemand van ons had zin om te wachten op de eerste metro, dus zijn we gaan lopen naar het hotel.

Ik begin te begrijpen waarom dat een weekend is wat je niet snel meer vergeet! En welk evenement bij Hart van Holland is onvergetelijk voor jou?

Dat evenement is nog niet zo lang geleden geweest. Het was een jubileumfeest voor meer dan 3500 man. Wat was dat een productie zeg! Samen met het evenementenbureau en alle leveranciers hebben we echt zo’n geweldig evenement neergezet. We hebben de hele dag door niets anders dan complimenten gekregen. Het enthousiasme van iedereen zorgt er gelijk voor dat je nog meer gemotiveerd raakt om er iets moois van te maken en alles uit de kast te halen.

En zoiets merk je ook in het team neem ik aan?

Dat merkten we zeker in het team. Vanaf de eerste opbouwwerkzaamheden tot het laatste moment van het evenement, de sfeer en het ‘samen’ gevoel wat er heerste bij het personeel, de opdrachtgever en de gasten, dat was zo mooi en gaaf om mee te maken!

Dus over vijf jaar ben jij nog steeds partymanager bij Hart van Holland?

Heel eerlijk? Dat weet ik nu nog niet. Het enige wat ik hoop is dat ik dan nog steeds met plezier naar mijn werk ga. Of dat nu hier is of ergens anders, dat zie ik over vijf jaar wel weer!

Ook geen ambitie om door te groeien tot het directieteam van Hart van Holland?

Nee hoor, dat is niks voor mij! Binnen Hart van Holland vind ik mijn functie voorlopig prima. Ik leer nog steeds heel veel en haal iedere dag plezier uit mijn werk. Natuurlijk wil ik wel graag blijven groeien, maar ik heb geen plan voor mezelf uitgestippeld. Tot nu toe ben ik overal ingerold en dat bevalt mij prima! Het komt zoals het komt en het gaat zoals het gaat.

Als je Hart van Holland kort moet omschrijven, hoe zou je dat dan doen?

Hart van Holland is familie. Dat gevoel, en ik weet dat het al vaker is gezegd, merk je echt heel erg bij ons. Tijdens drukke periodes zien wij elkaar vaker dan dat we onze eigen familie of partners zien. Wij hebben als team zoveel voor elkaar over en kennen elkaar door en door. Ik durf wel te zeggen dat wij daardoor zo goed op elkaar ingespeeld zijn dat we betere evenementen neerzetten.

Wat wil je nog meegeven aan iedereen die bij Hart van Holland werkt?

Zolang je ergens maar plezier in hebt, moet je het vooral blijven doen! Ik ben enorm trots op het werk wat ik doe. Ieder evenement is anders en daarom blijft dit werk zo leuk om te doen! Evenementen; het verveelt nooit!

Bijlagen bij RECHT UIT HET HART VAN..

"Het was een geweldige avond en alles liep prima. We hebben heel veel positieve reacties van medewerkers ontvangen."

stersterstersterster

- Jubileum SKA